تحولات لبنان و فلسطین

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما باید جاهایی را برای ابراز نظر موافق یا مخالف و به صورت عادلانه داشته باشیم، گفت: این یک ضرورت برای کشور است که این مراکز باید وجود داشته باشد، در کشوری که آزادی در آن نهادینه شده اگر صحبت مخالفی شنیده شود و اگر اعتراضی در چهارچوب قانون وجود داشته باشد نه تنها آسیبی به آن نمی رساند بلکه فضای تعاملی و همدلی بیشتری را ایجاد می‌کند.

 وجود مراکزی برای ابراز نظر موافق و مخالف در کشور ضروری است

به گزارش قدس آنلاین، سیدکریم حسینی، در ارزیابی از سخنان شامگاه چهارشنبه رئیس جمهور در گفت و گوی زنده تلویزیونی، با بیان اینکه کلیات صحبت های رئیس جمهور و مواضعی که ایشان در رابطه با حوادث اخیر داشتند در چند مقطع محل تامل است، گفت: رئیس جمهور نظریات قابل توجهی را در خصوص حوادث اخیر در کشور بیان کردند که قابل ارزیابی است.

وی با اشاره به این بخش از سخنان رئیس جمهور مبنی بر اینکه «ما فضای نقد و اعتراض را در جامعه داشته باشیم و بستر این کار توسط دولت فراهم شود و سخن منتقد و معترض شنیده شود»، تصریح کرد: قطعا ارزیابی که از این صحبت ها می توان داشت این است که مایه امید و خوشحالی است و توجه رئیس جمهور و مسئولان اجرایی کشور را به این موضوع می رساند که قطعا ما باید محل و مراکزی را برای بیان نظریاتی داشته باشیم که مخالف نظریات اجرایی یک دولت است و توسط صنف یا قشری از جامعه در خصوص موارد صنفی و مواردی که در کشور و دنیا اتفاق می افتد، بیان می شود.

ایجاد مراکز برای اظهار نظر موافق و مخالف در کشور ضروری است

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: این یک ضرورت برای کشور است که این مراکز باید وجود داشته باشند تا بتوانیم اظهار نظرهای موافق و مخالف را داشته باشیم. کشوری که آزادی در آن نهادینه شده و این کشور هم برای آزادی عقیده انقلاب کرده و هم بعد از ۴۰ و اندی سال ستون های این نهضت آنقدر محکم است که اگر صحبت مخالفی شنیده شود و اگر اعتراضی در چهارچوب قانون وجود داشته باشد نه تنها آسیبی به آن نمی رساند بلکه فضای تعاملی و همدلی بیشتری را ایجاد می کند.

حسینی با بیان اینکه نظر صاحب نظران هم این است که این فضا را برای منتقدین داشته باشیم، خاطرنشان کرد: حال ممکن است این منتقد نسبت به موردی یا یک قانونی یا نسبت به یک حادثه ای می خواهد اظهار نظری داشته باشد که باید این فضا توسط دولت ایجاد شود.

وی در رابطه با ایجاد امکانات برای ابراز عقیده مخالفان و موافقان موضوعی اظهار کرد: یک سری از رویدادها و مراسماتی که انجام می شود ربطی به موافق و مخالف ندارد. مثلا اینکه همه مردم ۲۲ بهمن که سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است را گرامی می دارند و در راهپیمایی هم شاهد هستیم که جریان سیاسی خاصی آن را اداره نمی کند و بلکه برای همه جریانات آزاد است. یا راهپیمایی هایی که در خصوص مراسمات ملی و مذهبی وجود دارد، یک موضوع این است که اینها را با سایر اجتماعات نباید مقایسه کنیم، چرا که مربوط به کل کشور و مسائل ملی و مذهبی کشور است و اینطور نیست که اینها در مخالفت با جریانی یا قشر خاصی بخواهند تجمع کنند.

باید جاهایی را برای ابراز نظر موافق یا مخالف به صورت عادلانه داشته باشیم

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: ولی اینکه موضوعی را در کشور داشته باشیم یا قانونی که قطعا مخالف و موافق دارد، ما فضای عادلانه ای را برای هر دو طرف ایجاد بکنیم که یک جمعی بیاید بگوید این قانون خوب است و تشویق و ترغیب به اجرای آن کند و یک جماعتی هم بیایند بگویند به این دلایل با این قانون مخالفت می کنیم، این فضای عادلانه و فضایی که امکانات لازم را برای اعتراض، نقدها و ابراز نظرات موافق و مخالف وجود داشته باشد، باید به شکل عادلانه وجود داشته باشد، اما نباید آن را در کنار راهپیمایی ها و تظاهراتی که بعد از اقدامات هنجارشکنانه که در خیابان ها و محلات مختلف شهرها داشتیم گذاشت. حضور مردم در راهپیمایی ها و تجمعاتی که بر علیه آشوب ها و اغتشاشات است نظر یک عده و گروه خاصی نیست.

وی اضافه کرد: قطعا همانطور که رئیس جمهور هم گفتند ما باید جاهایی را برای ابراز نظر موافق یا مخالف و به صورت عادلانه داشته باشیم که بین مخالفین و موافقین امکانات لازم فراهم شود تا بتوانند نظرات خودشان را ابراز کنند. اما اینکه عده‌ای بیایند به عنوان اغتشاش و آشوب به اموال عمومی خسارت وارد کنند و به حیثیت مردم و اعتقاداتشان جسارت کنند کاملا متفاوت از نظر موافق و مخالف یک مجموعه و جماعت است.

مجلس برای اصلاح برخی قوانین اعلام آمادگی کرده است

حسینی در خصوص نقش مجلس در فراهم آوردن زمینه های قانون حق اعتراض و اصلاح روند مربوط به حجاب و عفاف و گشت ارشاد، بیان کرد: یکی سری قوانین است که مربوط به گذشته بوده و نیاز به تقویت، اصلاح و یا حتی بررسی مجدد دارند که مجلس برای این کار اعلام آمادگی کرده است. استحضار دارید که دولت اگر نیاز به قوانینی داشته باشد آن را طی لایحه ای به مجلس ارائه می دهد و مجلس نظرات خود را اعلام می کند.

وی در پایان تاکید کرد: قطعا مجلس هم چون مجموعه ای از افکار و عقاید همه مردم کشور است در بررسی و تصویب قوانین نظر مردم را در چهارچوب قوانین بالادستی، قانون اساسی و در چهارچوب اعتقادات این کشور بررسی و مصوب می کند.

انتهای پیام/

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.